Επιστολή της Ένωσης Γονέων προς τον Δήμαρχο Αχαρνών











                                                   Αχαρνές, 30 / 3 / 2020


                                                      Αρ. πρωτ: 25
Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ
Ε-mail : goneis.acharnes@gmail.com                                                                                                       
               

                Προς: - κο Σπύρο Βρεττό, Δήμαρχο Αχαρνών   
                       
                Κοιν: - κο Γιώργο Σιδηρόπουλο, Αντιδήμαρχο
                            Τεχν. Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας







                                                                                                        

Αξιότιμε Δήμαρχε,



Για πρώτη φορά βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και κρίσιμη κατάσταση για την οποία καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία, προκειμένου να σταματήσει η διασπορά του κορωνοϊού.
Η ανασφάλεια όλων μας για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για τη δημόσια υγεία και τη διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.
Τώρα είναι η στιγμή που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει την κοινωνία με συγκεκριμένα μέτρα, ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά ώστε να βγει πιο δυνατή από αυτήν την κρίση.
Αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης, θεωρούμε ότι σε έναν Δήμο όπως ο δικός μας, με τόσους κατοίκους, όπου η μετάβαση των ανθρώπων από την οικία τους σε κάποιο νοσοκομείο (δημόσιο ή ιδιωτικό) είναι δύσκολη, προτείνουμε όπως δείτε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να υπάρξει στο Δήμο μας Δημοτικό Ιατρείο το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά για τον έλεγχο κρουσμάτων για κορωνοϊό (COVID-19) ούτως ώστε οι κάτοικοι κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ να παραπέμπονται στο εν λόγω ειδικά διαμορφωμένο ιατρείο.

Κάτι αντίστοιχο υλοποιήθηκε ήδη από το Δήμο Αθηναίων.
Σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να υπάρξει κινητό συνεργείο, σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ, για λήψεις δειγμάτων κορωνοϊού κατ’ οίκον.


Ευχαριστούμε.


Με Εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.

Ελένη Μότσια
Κυριακή Ασλανίδη
Πρόεδρος
Γεν. Γραμματέας